Om mig

Jag har en bakgrund inom dagligvaruhandel med erfarenheter från ledande befattningar inom bl a Unilever, Kraft foods, och Coop Sverige. Därefter som konsult inom kommunikation och strategi för bl a Lowe Brindfors, Ogilvy, samt Brand gardener.

Under senare år har jag fokuserat på stora förändrings/kulturresor genom att facilitera ledningsgrupper inom t ex OKQ8, Cylinda och Saltå kvarn mot ett mera kunddrivet sätt att leda och organisera verksamheten. Ledarskap och utveckling som utgår från Integral-teorin och som visar på möjligheter för organisationer att utvecklas bortom lean ligger mig särskilt varmt om hjärtat.

Civ. ekonom Karlstad universitet
Imago facilitator utbildning
IPNB Mindsight institute

Gruppens dynamik

En  grupp som förstår vill och kan leverera ett bra resultat. Det kan vara både svårt och enkelt att uppnå.

Med insikten om att en grupp består av individer som behöver bli tydliga för varandra, och differentiera sig för att sedan länkas samman kan vi skapa förutsättningar som leder till  samarbete på riktigt. Vi kan hjälpas åt istället för att konkurrera och tävla med varandra.

Kontakt

Mail: bengt@hirschfjellstedt.se
Mobil: +46 708-158530

Ledarskap, Facilitering och Interim uppdrag

När individer förstår sin roll i helheten genom attraktiva målbilder och ges goda förutsättningar samt får delta i en god gruppdynamik då suddas gränsen mellan ledare och medarbetare ofta ut och ett självledarskap framträder.

För att ge detta näring så krävs stöd av strukturer och processer, men framförallt träning i dialog, där förmågan att lyssna på andra och låta laget gå före jaget är nyckeln till framgång.

Jag erbjuder stöd i att ta fram målbilder, och strukturer/processer som gör att effekterna av ledarskapet hos er ökar.

Jag erbjuder facilitering av grupper och individer som vill utveckla sin förmåga över tid att leva utifrån attraktiva målbilder och utveckla sin självkännedom och dynamiken i gruppen för att nå ett läge där ansvarstagande och växt är det naturliga tillståndet.

Jag har  stor vana av att genomföra Interimuppdrag. Från att hålla ihop ett större  förändringsarbete som t ex att få ihop två företagskulturer till en kultur, ett mål ett arbetssätt. Eller enskilda projekt där jag kan fylla en roll genom att säkerställa en förflyttning som inte klaras av med  resurser internt.